Radio luisteren met een RTL-SDR USB stick

Radio luisteren met een RTL-SDR USB stick

Via Aliexpress heb ik een RTL-SDR USBstick gekocht. Met deze stick is het mogelijk om digitale televisie te kijken maar ik ga deze USBstick gebruiken om radiozenders te ontvangen. De RTL-SDR USBstick kan met software zoals SDR# (spreek uit: SDR Sharp) een breed frequentiespectrum ontvangen.

Er is een grote keuze aan software voor de RTL-SDR ontvanger maar mijn voorkeur gaat uit naar SDR#.

In de screenshot hieronder heb ik de ontvanger afgestemd op 99,6 FM en ontvang ik radio Decibel.
SDR sharp radio ontvanger

Comments are closed.

Door verder te gaan op deze website accepteert u cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close